Daar waar uitgestrekte bossen overgaan in een weids polderlandschap rond rivier de Eem, combineert Baarn haar unieke ligging met de praktische voordelen van de optimale bereikbaarheid via de snelwegen A1 en A27 en het openbaar vervoer. Baarn heeft haar inwoners veel te bieden. De ruim 24.000 inwoners ervaren dat Baarn prettig is om te wonen, te werken en te recreëren.

Baarn kent een rijke historie. Met name de opening van het spoorwegstation in 1874 maakte Baarn aantrekkelijk als zomerverblijf voor welgestelde, vooral Amsterdamse kooplieden. De bouw van dit station werd gerealiseerd op verzoek van Prins Hendrik, de broer van koning Willem III en destijds woonachtig op Paleis Soestdijk. In de daarop volgende jaren hebben veel bekende architecten hun fantasie kunnen uitleven in prachtige landhuizen en villa’s. Ruime, gebogen lanen met in het groen verscholen huizen, parken en plantsoenen bepalen nog steeds de bijzondere sfeer. Mede door de nabijheid van de Koninklijke Domeinen van Soestdijk hebben grootstedelijke ontwikkelingen zich nauwelijks voorgedaan. Baarn kan trots zijn op haar groene woonomgeving en gezellige dorpskern. Daarnaast zijn er ruimschoots culturele activiteiten en sportieve voorzieningen. Ook voor de jongeren heeft Baarn veel in huis; een ruime keus aan de verschillende vormen van onderwijs, een actief verenigingsleven en gevarieerde uitgaans- en recreatiemogelijkheden. Voor de senioren kent Baarn bijzondere huisvestingsvormen en speciale voorzieningen op het gebied van vervoer, zorg en ontspanning.

In Gemeente Baarn geldt geen vrije vestigingsgrens. Daardoor worden ook de starters in de gelegenheid gesteld zich vrij in Baarn te vestigen. Starter, doorstromer of senior; Baarn ontvangt u met open armen.